Εκδηλώσεις

Βασίλης Μάνεσης: όταν οι στίχοι δημιουργούν εικόνα

Δημοσίευση: 20-08-2012 00:51 | Πηγή: City Press Newsroom |
http://www.citypress.gr/index.html?action=article&article=106716

Στην  υπαίθρια έκθεση αγιογραφίας-ζωγραφικής παρευρεθήκαμε την Τρίτη(14 Αυγούστου) αλλά και την Τετάρτη(15 Αυγούστου) σε ένα υπέροχο χωριό το οποίο τα τελευταία χρόνια αποτελεί πηγή έμπνευσης πολλών καλλιτεχνών την Αγία Τριάδα που βρίσκεται 12 χιλιόμετρα έξω από τη Λειβαδιά και απέναντι από τον πανέμορφο Ελικώνα.

Στην εικαστική αυτή προσπάθεια συμμετείχαν οι καλλιτέχνες Βασίλης Μάνεσης και Μαρία Μηλιώτη οι οποίοι με τα έργα τους έδωσαν έναν διαφορετικό τόνο καλλιτεχνικής αύρας και αισθητικής ομορφαίνοντας ακόμα πιο πολύ το τοπίο.

Εντύπωση προκαλούν τα έργα του αγιογράφου Βασίλη Μάνεση, αφού το χρώμα σε συνδυασμό με την αισθητική της εικαστικής του παιδείας συνδέονται άμεσα με την ατμόσφαιρα αλλά και την εσωτερική δύναμη που δίδει το βαθύ νόημα της τέχνης της Ορθοδοξίας που αποτελεί ιερό γνώμονα σοφίας αλλά και αισθητικής της χώρας μας.

Ο δημιουργός μίλησε στην citypress.gr, λέγοντας πως «η τέχνη του δίνει το δικαίωμα να αναπνέει ελεύθερα και πως τα ταξίδια του στο εξωτερικό τον έκαναν να αισθανθεί έντονα την ανάγκη της δημιουργίας με μία άλλη μορφή τέχνης, προσθέτοντας περισσότερο χρώμα και ξεφεύγοντας από τα πλαίσια της καθημερινότητας».

Μάλιστα αγαπά όλες τις μορφές τέχνης, έχοντας μία αδυναμία στην ποίηση και ιδιαίτερα στους στίχους που γεννούν την εικόνα.

Αγαπά την δουλειά του και θέλει να προσφέρει σε καθημερινή βάση το δικό του λιθαράκι της δημιουργίας.

Ιδιαίτερα κοινωνικός, μας ευχαρίστησε που η citypress.gr βρέθηκε κοντά του και στήριξε το έργο του.  Μάλιστα μας έκανε την τιμή ο φακός της citypress.gr να φωτογραφήσει αλλά και να έχει σε αποκλειστικότητα δύο από τις εικαστικές του δημιουργίες.

Στοιχεία επικοινωνίας του καλλιτέχνη – manesisb@yahoo.gr